Pyorea keltainen pilleri 5 priligy tuoremarkkinoille apteekki tuntia
 

Keresés az oldalon
  Kontyfa Iskola   Képek   Videók   Keresés   Kapcsolat 

 Főmenü
· Hírek
 
Független szakértői vélemény az iskoláról
Akikre büszkék vagyunk
"Többet ésszel!"
Ballgames in Visegrad countries project
Iskolapszichológia
Kontyfakezdet
Iskolaegészségügyi szolgálat
Ezen a napon...
Kínai témahét videó
 Külső oldalak

Külső oldalak (4)

Friss
Könyvtár-blog
A 12.G blogja
A 11.G blogja
A 6.B képei
A KISFIÚ ÖSSZETÖRTE A FÜRDŐSZOBATÜKRÖT - AZ ÉDESANYA REAKCIÓJA ELKÉPESZTŐ!
csütörtök, 2016. március 03. - 21:43:48 | Szülő, diák

A következő bejegyzést egy blogger anyuka tette közzé, hogy mindenki tanulhasson belőle. A kisfia becsapta az ajtót, amitől a fürdőszobatükör összetört...

Ebből a történetből nagyon sokat tanulhat minden szülő. Egy kisfiúról szól, aki dühöngve becsapta az ajtót, összetörve ezzel a fürdőszoba tükrét. Az édesanya reakciója hihetetlen...

Kathleen Fleming osztotta meg a történetet a saját oldalán, aminek a végeredményét a borítóképen láthatod. Az összetört tükör ezer darabra tört szét, és beterítette a padlót. Ez az incidens bármelyik szülő türelmét próbára tenné...Íme az édesanya megindító bejegyzése:

"Így nézett ki múlthét szerdán az előszobám. A tükör összetört, és darabokban hevert a földön. Ezt a kisfiam tette. Néha a dolgok olyannyira tönkremennek, hogy nem tudjuk őket helyrehozni. Ettől az esettől elállt a lélegzetem. A kisfiam feldúltan, frusztráltan berohant a fürdőszobába, és becsapta maga mögött a fürdőszoba ajtaját.

Az ajtó akkorát csapódott, hogy a falon lógó, óriási tükör leesett, és a padlón ezer darabra tört szét. Nem szóltam egy szót sem. Felmértem a károkat, vettem egy mély levegőt. Átgondoltam, mit kell tennem: ki kell tennem a kutyát, hogy ne vágja szét a mancsát. A macskát ugyan így a pincébe kell levinnem.

Kisétáltam a kertbe, és éreztem, ahogy forró könnyek áztatják el lassan az arcomat. Hihetetlen, hogy egyedülálló szülőként mennyire egyedül érzed magad a hasonló helyzetekben. Szomorú, és csalódott voltam. Ez tényleg megtörténik? - kérdeztem magamtól. Igen, ez mind valóság.

Ahogy ott álltam a kertben, sírást hallottam a fürdőszobából. Sajgott a szíve. Nyilván ő sem számított erre. Ijedt volt, aggódott, és szégyellte magát. Azt mondtam magamnak: Szedd össze magad, ennek a kicsi, törékeny léleknek szüksége van most rád. A legjobb oldaladra van szüksége, a legnagyobb együttérzéssel, ami tőled telik.

Menj be a lakásba, szedd össze minden bátorságodat, nyisd ki a fürdőszoba ajtaját, nézz annak az embernek a szemébe, akit a világon legjobban szeretsz. A kisfiam rám néz majd, és azt mondja:

"Anya, én annyira sajnálom, soha többé nem teszek ilyet!"

Öleld át, és éreztesd vele, mennyire fontos számodra, hogy minden rendben lesz. Mondd neki, hogy 'szeretlek, nem lesz semmi baj, túl leszünk rajta'. Menj, és beszélgess vele a haragról, magyarázd el neki, hogy a harag egy nagyon intenzív érzelem, mindenkinek joga van haragudni. Mivel a harag felszítja bennünk a tüzet, akár meg is tisztíthat. Ám le is rombolhat mindent. Nyilván meg fogja érteni.

Mondd neki, hogy jobb módja is van a harag levezetésének, szóval dolgozzunk rajta együtt. Itt vagyok, hogy segítsek neked. Nem vagy egyedül az érzéseiddel, és a könnyeiddel. Itt vagyunk egymásnak, és most szépen feltakarítunk együtt.

Felszedtük együtt a darabokat, együtt felsöpörtünk és felporszívóztunk. Mindezt csendben végeztük el.

Néha a dolgok eltörnek, néha mi törjük el őket. Nem az számít, hogy valami eltörik, hanem hogy hogyan törik el, és miért. Számít egyáltalán, hogyan reagálunk a törésre? Vajon megkapjuk érte a büntetésünket? Vagy esetleg segít nekünk átértékelni a szeretetet, és felkelteni bennünk az együttérzést? Igen! Az utóbbi! Ugyanis az ilyen helyzetekben tanulunk meg igazán szeretni...
Nyomtatóbarát változat


 Hírkategóriák
 Egyéb szolgáltatások

Belépés az E-naplóba

Ellenőrző alkalmazás letöltése mobilkészülékre
Android, iOS

Ugrás az intézményi levelezéshez

 Egyéb hírek
Szülő, diák
A KISFIÚ ÖSSZETÖRTE A FÜRDŐSZOBATÜKRÖT - AZ ÉDESANYA REAKCIÓJA ELKÉPESZTŐ!
Szülő, diák
Az 5 legsúlyosabb gyermeknevelési hiba, amit egyre több szülő elkövet
Szülő, diák
Hét dolog, amit minden gyereknek hallania kellene a szüleiktől
Szülő, diák
Metropolitan nyílt nap
Szülő, diák
BME nyílt nap
 Szülői hírlevél
2016/17-es tanév
2016.12.01
 Szülőknek
VEKERDY TAMÁS: LEGYÜNK CINKOSAI A GYEREKEINKNEK! – AVAGY HOGYAN ÉLJÜK TÚL AZ ISKOLÁT?

Figyelemhiányos a gyereke? Ne a gyereket, saját magát fejlessze!
 Diákoknak


 Leendő Kontyfásoknak

Irány az első osztály

Középiskolai információk leendő Kontyfásoknak

 Tantárgyak anyagai

Biológia

Informatika

Kémia

Földrajz

Testnevelés

 Tájékoztató
A 1999. ÉVI XLII. TÖRVÉNY megsértésének iskolai következményeiről
(a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól)
 Facebook
Copyright © 2011-2017 Kontyfa Iskola
All Rights Reserved.