Keresés az oldalon
  Kontyfa Iskola   Képek   Videók   Keresés   Kapcsolat 
 Főmenü
· Hírek
 
Független szakértői vélemény az iskoláról
Akikre büszkék vagyunk
"Többet ésszel!"
Ballgames in Visegrad countries project
Iskolapszichológia
Kontyfakezdet
Iskolaegészségügyi szolgálat
Ezen a napon...
Kínai témahét videó
 Külső oldalak

Külső oldalak (4)

Friss
Könyvtár-blog
A 12.G blogja
A 11.G blogja
A 6.B képei
 A Visegrádi Együttműködés és a tábor

Ma a Visegrádi Együttműködés (más néven visegrádi országok, visegrádi négyek) Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia regionális szervezete. Az együttműködés célja ezen közép-európai országok gazdasági, diplomáciai és politikai érdekeinek közös képviselete, esetleges lépéseinek összehangolása.

Egy kis történelem:

A visegrádi egyezmény létrejöttének apropóját egy középkori megállapodás adta. A visegrádi királyi palotában 1335 novemberében Károly Róbert magyar király kezdeményezésére tanácskozást tartottak III. Kázmér lengyel és Luxemburgi János cseh király részvételével. A három ország találkozójának célja az volt, hogy elsimítsák ellentéteiket és gazdasági-politikai együttműködésben állapodjanak meg Bécs árumegállító joga ellenében.

Tanulóink 2011. májusában cseh és lengyel gyerekekkel együtt Zakrzowban, Lengyelországban vettek részt egy táborozáson, ahol hagyományos labdajátékokat tanítottak egymásnak. A cseh gyerekek megtanították, hogyan kell vybíjenát játszani, a lengyelek egy kwadrant nevű játékkal ismertettek meg bennünket, mi pedig - természetesen- a métát mutattuk be. A táborban sikerült összebarátkoznunk a cseh lányokkal és a lengyel gyerekekkel is. Reméljük, még találkozunk velük. (Addig is sokat “chatelünk és facebookozunk”.)

Köszönjük a Nemzetközi Visegrád Alapnak, hogy finanszírozta a tábort.

A nemzetközi projektről részletesen olvashatsz az alábbi helyeken:

http://v4traballgames.jimdo.com/

http://new-twinspace.etwinning.net/web/p44017/welcome

Projektünkkel magyarországi nemzeti minőségi díjat nyertünk.Copyright © 2011-2017 Kontyfa Iskola
All Rights Reserved.